Тихомира Палова

Тихомира Палова има магистърска степен по “Счетоводство и контрол” от УНСС и магистърска степен по “Финанси” от университета във Велико Търново. Била е главен счетоводител в German Hair Cosmetics Company, официален вносител на Вела за България. Тези 8 години опит в сферата на малкия и среден сектор са много полезни в настоящата й позиция в публичния сектор. От 2009 госпожица Палова работи като експерт в Министерство на икономиката и енергетиката на Република България в сферата на политика на малкия и среден бизнес, департамент “Предприемачество и иновация.” Работата й е свързана с промотирането на предприемачеството в страната. Тя е участвала в осъществяването на 3-годишен проект “Основа и развитие на центрове за промотиране на предприемачеството в университети в България,” който е бил спонсориран от Министерството на икономиката и енергетиката. От 2014 тя е представител на Република България в комитета COSME в Европейския съюз.

Милена Николова

Професор Николова преподава различни маркетинг курсове в Американския Университет в България. По време на докторатурата й в The George Washington University School of Business тя e била преподавател в програми със силен експериментален учебен компонент. В АУБ професор Николова продължава да прилага този подход в много формати, които ангажират студенти с решаването на реални проблеми на региона в сферата на бизнеса и предприемачеството.

Twitter: @milena1827

Венета Андонова

Професор Андонова преподава Бизнес Стратегии и Предприемачество в АУБ.
Тя е активен поддръжник на предприемаческата среда в България и ментор на новосъздадени компании. Тя е активен изследовател с научен принос в областите на предприемачеството, институционалния анализ и международните отношения.

Рени Попчева

Рени Попчева е основателят на платформата Embrioo.com, която дава старт на идеите родени от млади и иновативни умове и им дава пространство за растеж. В инкубаторът за идеи Embrioo всяка идея може да бъде съхранена и развита до завършен проект и успешен бизнес с помощта на виртуални екипи.  Преди реализирането на своя проект, Рени работи за големи корпорации в България в продължение на 14 години, което позволява на идеята и да узрее и да се реализира като успешен инкубатор за иновативни идеи, който обединява хората с общи идеи и цели. Рени Попчева има нестихващ и вдъхновяваш ентусиазъм за нови идеи и основната и цел е да не позволи на нито една идея да бъде загубена в забързаното ни ежедневие.

Теодор Панайотов

Теодор е свободомислещ, предприемач от повече от 6 години, още на 20 той регистрира първата си компания. С добре развиващ се бизнес в сферата на IT обученията и консултациите , той е сред онези предприемачи, които имат какво да кажат, както за успеха, така и за грешките и стъпките, по който всеки прохождащ StartUP трябва да премине. Наученото в Изследователския парк на НАСА в Силициевата долина, Калифорния – Graduate Studies Program на Singularity University, той ще представи по време на StartUP@Blagoevgrad 2014 , когато ще ни разкаже за StartUP тенденциите.

Любомир Русанов

Любомир Русанов е основател и управител на СуперХостинг.БГ. Има дългогодишен опит в IT сферата, като е заемал различни ръководни и изпълнителни длъжности в Български и международни софтуерни компании. В СуперХостиинг.БГ отговаря за стратегическото планиране и връзките с ключови клиенти и партньори.

Twitter: @lubolr

Любомир Янчев

Любомир Янчев Любо е толкова млад и с толкова много идеи, че е чак престъпно. Той е известен със своя проект за „Модерният иконом“ – Мелиса. Любо е пример за успеха, и за това, че за успеха няма възраст. На StartUP@Blagoevgrad 2014 Любо ще ни разкаже, за това какво е да си предприемач, докато трябва да си тийнейджър, за това какво е да ходиш на училище и да обмисляш бизнес план и най-вече за това какво е да имаш идея и какво да правиш с нея в своя панел: „Имам идея, а сега накъде? “

„Един вдъхновяващ пример за успеха. Една от много птички, носещи промяната.“

Twitter: @LyubomirYanchev

Максим Гурвиц

Макс е партньор в Терес Капитал, нов рисков инвеститорски фонд за високо разраснали се компании в Югоизточна Европа, базиран в София, България. Той е предприемач и инвеститор в момента. Един от съоснователите на компания за онлайн юридически услуги в Холандия, след което за кратко се занимава с инвестиционно банкиране. Макс също така е от основателите на Eleven, най-големия акселаратор в балканския регион, а скоро се присъединява към Терес. На StartUP@Blagoevgrad2014 ще говори на тема „Следващото предизвикателство за рисковия капитал в България: придвижването на стартъпи в ранна фаза до развити пазари.“

Twitter @MxGur

Стефан Ганчев

Стефан Ганчев е партньор във фонда за рискови инвестиции LAUNCHub, който подкрепя най-обещаващите предприемачи и дигитални стартъп-и в Южна и Източна Европа. Преди присъединаването си към LAUNCHub, Стефан започва кариерата си във Франция първоначално в голяма IT компания, а по-късно в Orange (France Telecom) като директор на инновациите. Той е един основателите на MobileMonday София и Balkan Venture Forum София – най-големият форум за рисков и частен капитал в региона. Стефан е също така регионален представител на Wearable World (Wearable Wednesdays) и MLove. Той е много запален на тема иновации, нови технологии, срещи с нови хора и изграждане на дългосрочни професионални връзки.
Twitter @sgantchev

Даниел Томов

Даниел Томов e един от основателите на фонда за рискови инвестиции Eleven, който се фокусира главно върху инвестиции в най-обещаващите и вълнуващи технологични стартъп-и из цяла Югоизточна Европа и има подкрепата на Google и Springboard. Даниел се занимава със стартъп-и от 2000-та година като инвеститор и предприемач в най-различни сфери – от софтуер и мобилни продукти до възобновяема енергия! Даниел е щастлив да е срещнал по пътя си някои от най-големите предприемачи от Tech-индустрията в региона и продължава да подкрепя иновативните млади умове.
Twitter @danieltomov

Кирил Митов

Кирил Митов е експерт в областта на информационните системи, носещ в себе си нестихващи страст и ентусиазм за развитие на младите умове и таланти. Кирил е основателят на училището по роботика „Робопартанс“, където той ръководи развитието на курсовете и проектите, и същевременно преподава на младата аудитория. Ръка за ръка с неговия предприемачески проект – „Робопартанс“, Кирил споделя своите знания и опит и с учениците от ТУЕС, където той самият е почерпил вдъхновение като ученик.
Twitter @thebravoman

Кристалин Чавдаров

Роден край морския бряг преди около четвърт век в месеца на Бона Деа. Следва висшето си образование в Германия и окончателно се завръща в България на 1 януари 2009 година. От тогава управлява Киви Дизайн, работи над редица проекти в сферата на дизайна, уеб, ux (user experience design), creative brainstorming, обучения и…, основополага, развива и финансира проекти с идеални цели, най-мащабния сред тях е “Аз мога – тук и сега”.

http://www.kristalinchavdarov.net/

Twitter @krchavdarov

Христо Нейчев

Бизнес развитие, Продажби и маркетинг стратегия

Експерт в пренасянето на нови идеи на пазара. Успешен предприемач. Тринайсет години опит в сферата на технологичния бизнес мениджмънт, стратегически продажби и партньорства, дигитален и традиционен маркетинг. Това е само малка част от всичко, което Христо е постигнал през годините. Допринасяйки със значимия си опит към нашата конференция, той е един от най-вдъхновяващите лектори, които ще чуете. Той ще ви каже как да започнете бизнеса си и как да го развиете оптимално чрез стратегията lean startup.

Twitter @HristoNeychev

Борислав Стефанов

АУБ клас 2001, член на МЕНСА Интернешънъл, бивш изпълнителен директор на Българската агенция за инвестициите

Борислав е един от най-успешните възпитаници на АУБ въобще. Продължавайки своето образование в бизнес училището на Харвард и работейки за Бостън Кънсълтинг Груп, той придобива значителен опит, който му позволява да се завърне в България и да даде обратно на обществото. Впечатляващия му опит е гаранция, че с каквото и да се заеме от тук нататък, ще остави следа след себе си. Ние сме горди, че ще бъде отново на територията на АУБ и нетърпеливи да научим за научените уроци, резултат от неговото академично и професионално развитие.

Георги Малчев

Съдружник в ilyan.com и captnsocial.com в; Преподавател в Нов Български Университет.

Георги е една от най-значимите личности в сферата на маркетинга в България. Той завършва еМВА програмата на АУБ в София през 2004 и от тогава не е спрял да учи и да преподава. Той специализира в маркетинг, мениджмънт консултации, бизнес развитие, управление на проекти, управление на промяната, както и стратегическо планиране. Той е изключително интересна личност и забележителен предприемач, осъществяващ най-готините тенденции в дигиталния маркетинг и бизнес комуникациите в България.

Twitter @GMalchev

Милена Стратиева

Милена Стратиева беше Мениджър “Образование” в M3 College, първия и единствен изцяло лицензиран център за професионално обучение по PR, Маркетинг и Бизнес комуникации в България, в последните 3 години. От февруари 2014 г. тя е съосновател на “Лимон-А-Да”, консултантската компания, която може да превърне всички видове „кисели лимони“, които бизнесът ви поднася, във „вкусна и освежаваща лимонада“. Как? Чрез ефективни комуникации, разбира се. Мисията на „Лимон-А-Да“ е да помага основно на стартиращи и малки бизнеси да растат, като натиснат педала на газта умно и преследват дългосрочни ползи и успехи.
Наученото от срещите й с много и различни успели млади хора, с най-добрите експерти в сферата на комуникациите и бизнеса, както и личния си опит тя ще сподели по време на StartUP@Blagoevgrad, в темата „Умният PR и дългосрочните партньорства“ .

Twitter @KalistaPalada